Het laatste NoaberzorgPunt nieuws vind je altijd HIER !!!!

3 aprilt 2017

Nieuw projectidee ‘NaoberKids’ wint 8400 euro bij het VSB-Fonds!

03 april 2017

Op 25 maart was er in Amersfoort een geweldig Festival met de veelzeggende titel: ‘We doen het zelf wel!’. De vereniging NaoberzorgPunt Roggel hoorde bij de 4 beste voorbeelden van Nederland en uitgenodigd aan de Ronde Tafel.  https://wedoenhetzelfwel.nl/line-up/best-practice-welzijn-en-zorg/

Alweer een mooie gelegenheid om Limburg op de kaart te zetten, iets om trots op te zijn. Het bestuur van NaoberzorgPunt toog daarom naar Amersfoort om deze parel van Limburg te presenteren (er zijn er natuurlijk nog veel meer). Tijdens dit bijzondere Festival, wat voor het eerst in  Nederland werd georganiseerd, was er ook een actie van het VSB-Fonds “Donatie op locatie’. Voor deze actie moest je van tevoren een projectaanvraag met bijhorende begroting insturen. Het proefproject ‘NaoberKids’ , een nieuwe loot aan de ‘ Naoberzorg-boom’  werd voorgedragen.

Uiteindelijk werd dit projectidee uit de velen inzendingen uitgekozen en hoorde bij de laatste 12 projecten die zich ter plaatse mochten presenteren. Bijzonder was dat we niet lang op de uitslag hoefde te wachten, want aan het einde van het Festival werden de winnaars bekend gemaakt.          De NaoberKids wachtte thuis vol spanning af. Om precies 17.000 uur werd de uitslag bekend gemaakt…. en JA-hoor; het projectidee ‘NaoberKids’ was een van de gelukkige prijswinnaars! Met een geweldig, mooi bedrag van 8400 euro, keerde het trotse bestuur blij naar huis.

De Naoberkids en iedereen bij de vereniging NaoberzorgPunt Roggel zijn vooral blij met deerkenning, die eigenlijk nog belangrijker is dan de bijdrage. Want, ook nu geldt, Naoberzorg gaat niet over geld, maar dat maakt het nu wel mogelijk dat we het komende jaar met dit nieuwe en leuke project door kunnen gaan. NaoberKids zijn er ook voor u. VSB Fonds, super bedankt!!

25 maart 2017

25 maart: Het WE DOEN HET ZELF WEL.

Festival voor actieve burgers 25 maart 2017, Amersfoort.

Een dag vol inspiratie, kennis, verhalen en vergezichten voor grote & kleine burgerinitiatieven in Nederland.

Austerlitz Zorgt, Coöperatie Oostelijk Havengebied Amsterdam, Brabantse Koepel van zorgcoöperaties en Noaberzorg uit Limburg nemen je mee in doorbraken die zij hebben gerealiseerd en hoe dat is gelukt.

Doorbraken zoals: afspraken met de zorgverzekeraar over inkoop van zorg, een betaalde dorpsondersteuner aangestuurd door het initiatief, eigen woon-zorgwoningen, betrekken van veel dorps- of wijkgenoten en thuiszorg op maat. Maak dit mee. Een levendig gesprek aan de hand van scherpe vragen door interviewer en deelnemers.

Wie geeft de workshop?
Nederland Zorgt voor Elkaar en netwerk Omzien verzorgen deze sessie, met medewerking van vier initiatieven.

Interviewer is Jitske Tiemersma, coördinator netwerk Omzien. Haar missie is bij te dragen aan het nemen van meer regie en eigenaarschap over gezondheid, het eigen leven en de leefomgeving. Zij coördineert netwerk Omzien. Omzien naar elkaar… doet wat met je. Omzien naar elkaar helpt bewoners in de provincie Utrecht die regie (willen) nemen over wonen, welzijn en zorg in hun buurt. Een incubator voor bewonersinitiatieven.

20 januari 2017

Het Jaarboek 2016 is klaar. Met dank aan Hilde Glesner die hier veel uurtjes aan gespendeerd heeft om het tot een mooi geheel te maken.

Jaarboek 2016-ex fin

15 december 2016

 Uitnodiging inspiratiemiddag ‘Ik wil je wat vertellen…’

Tijdens deze middag staat ‘ontmoeten’ centraal in een zestal actuele
casussen, echte verhalen van mensen en organisaties in Roggel. Uiteindelijk willen we allemaal mee doen en een plekje vinden in de lokale samenleving, daar gaan de verhalen over. De bijeenkomst vindt plaats op 15 december 2016 van 15.00 uur tot 18.00 uur, op verschillende locaties in het dorp Roggel. Voor deze bijeenkomst zijn burgers vertegenwoordigers van
overheden, maatschappelijk ondernemers/instellingen, onderwijs- en kennisinstituten uitgenodigd. U bent vanaf 14:30 uur van harte welkom, bij zaal Bie Briels, Markt 4 te Roggel (zij-ingang). Klik op het document hier beneden voor meer uitleg en aanmelding voor die middag.

uitnodiging-15-12-2016-ctg-doc-kvdp-def

3 juni 2016
5 april 2016

Mooi artikel op de site van “voordebuurt.nl” over het ontstaan van Naoberzorgpunt Roggel.

De huisarts in Roggel kreeg steeds vaker mensen op het spreekuur die niet ziek waren, maar eenzaam. Of die niet wisten wie ze om hulp konden vragen. Karin van der Plas werkt bij de gemeente en hoorde vaak hetzelfde. Samen keken ze of ze geen verbinding konden maken tussen de ‘echte’ zorg en vrijwilligers uit de buurt. Dat werd  het NaoberzorgPunt.

Klik hier voor het complete artikel wat op de site van “Voordebuurt.nl” staat.

 

En…. nog een artikel wat je zeker even moet lezen. Het betreft de aandacht die de site “Gezondnl.nl” besteed op hun site, aan ons project NaoberzorgTeam: een sociaal steunpunt met en door betrokken burgers.

Klik hier voor het artikel !!!

.

.

15 maart 2016

NaoberzorgPunt als een van de parels van Limburg!

changing the game 2015

Naoberzorg is als een van de voorbeeldprojecten in Limburg gepresenteerd tijdens de 1ste bijeenkomst en start van een project met de werknaam Changing the Game! Na een succesvolle 24 uursbijeenkomst kregen alle deelnemers een stokje overhandigd. Hiermee zijn ze stokjesdrager en zorgen ze samen voor meer beweging van onderop, om de wereld van zorg en welzijn steeds een beetje mooier en beter te maken, met elkaar!

Op 9 maart werd in de Fabriek te Maasbree een 2e bijeenkomst georganiseerd. Hier waren ruim 80 deelnemers van Universiteit, zorgaanbieder, gemeenten, provincie Limburg en burgerorganisaties vertegenwoordigd. Samen rijgen we verder aan een parelsnoer, waarbij de parels van Limburg langzaam maar zeker zichtbaar worden. De 3e bijeenkomst wordt in september olv wethouder Astrid Verblakt en burgers en initiatiefgroepen georganiseerd.

NaoberzorgPunt Roggel is lid van deze werkgroep en zal de stem van de burger goed laten doorklinken. Voor meer informatie kunt u ook de website van de Provincie Limburg bezoeken, zoekterm Changing the Game. Verslagen van de bijeenkomsten worden daar gepost.

Wordt vervolgd!

warme Naoberzorggroet,

Karin

.

.

NaoberzorgPunt gaat digitaal.

Klik hier voor een mooi artikel wat recentelijk op Roggels Nieuws geplaatst is. Het betreft een nieuwe activiteit in ons Inloopcafe. Mensen helpen die moeilijkheden hebben met de hedendaagse digitale ontwikkelingen zoals omgaan met een tablet of computer, of bv internetbankieren. Noem maar op. Ondervind u ook problemen of hebt u vragen. loop dan eens binnen bij het inloopcafe van NaoberzorgPunt in Roggel, bij cafe Briels op de Markt (naast de kerk). Elke donderdagmiddag van half 2 tot 4 uur.

Of bel 0620746463 of mail naar info@NaoberzorgPunt.nl

.

.

29 januari 2016

.

.

22 januari 2016

.

.

21 januari 2016

In het komende jaarbericht van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij komt ook een artikel over Naoberzorgpunt Roggel. De text zal er ongeveer zo uit zien. (is nog niet officieel)

ps. even op de text klikken

naoberzorg_Heidemaatschappij

.

.

17 Januari 2016

 2e Algemene Ledenvergadering NZP Roggel

17 januari 2016, 13.30 uur in zaal Bie Briels (zij-ingang!). De zaal is om 13.00 uur open.

Voor programma zie link hieronder. Het beloofd een Feestelijke bijeenkomst te worden ivm de uitreiking van de Jan Linders cheques!! Een aantal samenwerkingspartners mogen meegenieten van het feit dat de vereniging NaoberzorgPunt in 2015 het Goede Doel van het Jan Lindersfonds is geweest. Na het algemene deel van de ALV, zal het totaal bedrag bekend worden gemaakt. De middag zal muzikaal omlijst worden door live muziek. Niet-leden zijn vanaf kwart voor 3 welkom!!

programma ALV 2016 (003)

Leden en vrienden kunnen natuurlijk ook in 2016 weer lid worden of blijven. Tijdens de AL kuntu uw lidmaatschap ter plekke regelen!! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Namens het bestuur, van harte welkom!!!  Onderstaande gedragscode wordt tijdens deze ALV vastgesteld.

Gedragscode NZP Roggel.def.2016

.

.

15 December 2015

+++++++++  PERSBERICHT  ++++++++

.

.

10 December 2015

.

.

27 november 2015

Dienstenveiling-2015 (klik op de poster)

.

.

27 november 2015

Logo ontwerp wedstrijd Gezondheidscentrum uitslag:

Dhr.  Hendriks is winnaar van de “logo ontwerp wedstrijd” die gekoppeld was aan de dorpsbrunch in Roggel. Dit logo, wat Jan Hendriks heeft ontworpen wordt onderlegger voor het nieuwe logo van het Gezondheidscentrum Roggel.

Dr. Hundscheid heeft dhr. Hendriks afgelopen vrijdag verrast met een mooi cadeau. Uiteraard allemaal gezonde spullen.  Even een korte uitleg over het onstaan van dit logo

Het de grote R voor Roggel. Een lange poot eraan die uitkomt in de Roggelse beek. De poot zou kunnen fungeren als glijbaan. En een glijbaan staat weer voor gezond zijn. ( alles loopt op rolletjes / hij glijdt door het leven ) Met op de achtergrond het dorpsgezicht.

Zie de bijgevoegde foto met het prille ontwerp op een kladblaadje. Het officiële logo volgt binnenkort !!

image002 LOGO_gezondheidscentrumconcept

.

.

6 september 2015

Dorpsbrunch 6 september één groot feest!!

NZP Flyer Dorpsbrunch web

Broodje Kerngezond – beschrijving van het Broodje Kerngezond!!

dit broodje is speciaal ter gelegenheid van de dorpsbrunch gemaakt door onze eigen bakker!!

we zijn hier natuurlijk heel trots op!!

Broodje KERNgezond

Broodje KERNgezond

onze trotse bakker en sponsor

 

persbericht dank aan iedereen, 08-09-2015.def

Het bestuur en leden van NZP Roggel

ons NaoberzorgTEAM

ons NaoberzorgTEAM

.

.

22 oktober 2015

  IMG_1317 IMG_1311 IMG_1328 IMG_1351

.

.

6 september 2015

Onze nieuwe folder is er….Folder Naoberzorgpunt 2015

Aanmeldformulier Naoberzorgpunt PROEF2

Interesse?? u kunt een folder ontvangen, bij het inloopcafé (naast café Bie Briels), bij een van onze vrijwilligers, of via het contactformulier op deze website. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

We zijn trots op deze prachtige creatie, met veel dank aan Roger van Zundert!

Zomergroet,

Het bestuur en leden van NZP Roggel

.

.

Augustus 2015

2e cheque Jan Lindersfonds uitgereikt door supermarktmanager Meghan, tijdens de jaarlijkse BBQ team NZP Roggel…met veel dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Namens het bestuur en leden van de vereniging NaoberzorgPunt Roggel bedankt!!

Persbericht Goede Doel 2015 Jan Linders Roggel.juli (2)

uitreiking 2e cheque Jan Lindersfonds

uitreiking 2e cheque Jan Lindersfonds

.

.

Augustus 2015

Vooraankondiging van de volgende activiteit in het kader van het Jan Lindersfonds:

Een heuse dorpsbrunch!! met een gezondheidsmarkt en aandacht voor iedereen die zijn/haar steentje bijdraagt in Roggel op het gebied van gezond gedrag, bewegen en  voeding.

Hieronder uitnodiging en persbericht,

met dank aan Roger van Zundert, de ondernemersvereniging en uiteraard het personeel van Jan Linders Roggel!

NZP Flyer Dorpsbrunch web

Persbericht Roggels blaedje dorpsbrunch 6 sept!!.14.07

.

.

Augustus 2015

Persbericht Goede Doel 2015 Jan Linders Roggel                                            

KERNgezond en NaoberzorgPunt gaan samen leuke dingen doen!

2015 staat in het teken van Gezond leven, eten en spelen. Ontmoeten en verbinden zijn de kernwoorden die centraal staan in onze gezamenlijke activiteiten.

In Roggel zullen ze dit merken in het kader van het Goede Doel van Jan Linders.

We bereiden samen met de ondernemersvereniging Roggel en de eerstelijnszorg een gezondheidsmarkt voor. Op 6 september a.s. willen we een dorpsbrunch organiseren waarbij het thema Gezond te proeven is…meer informatie volgt via de lokale nieuwsblaadjes en deze website.

Doe mee en geef je op! (dit kan via ons inschrijfformulier). We verheugen ons en zijn erg blij met iedereen die dit mogelijk maakt.

Met dank aan het Jan Lindersfonds!

Gezonde groeten, het bestuur en leden van NZP Roggel

DSC_0013 JL DSC_0010jl. 2015 Persbericht Goede Doel 2015 Jan Linders Roggel                                                                                                                                                 DSC_0002 JL 2015

.

.

Juli 2015
uitreiking 2e cheque Jan Lindersfonds

uitreiking 2e cheque Jan Lindersfonds

Persbericht Goede Doel 2015 Jan Linders Roggel.juli (2)

2e cheque uitgereikt tijdens jaarlijkse BBQ team NZP.

met veel dank aan iedereen die dit mooie bedrag heeft opgebracht (gezonde knuffelactie JL)

DANKE!!!!!

warme Naoberzorggroet

bestuur en leden NZP Roggel

.

.

Juni 2015

Uitnodiging-Themalezing Juni

Thema: Eenzaamheid, kun je er mee leren leven?

Wanneer?  25 juni 2015

Waar? Bie café Bie Briels Roggel Inloopcafe

Voor wie? voor iedereen! Start  20.00 uur  tot 22.00 uur .

Aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve gebruik van eigen consumpties. U bent van harte welkom en tot ziens! Team inloop NZP

.

.

April 2015

Uitnodiging-Themalezing april Positief opvoeden ism NaoberzorgPunt – CJG Themalezing: Positie opvoeden in samenwerking met centrum voor Jeugd en Gezin! Wanneer?  23 april 2015 Waar? Bie café Bie Briels Roggel Inloopcafe Voor wie? voor iedereen! Start  20.00 uur  tot 22.00 uur Aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve gebruik van eigen consumpties. U bent van harte welkom en tot ziens! Team inloop NZP

Themalezing: Rouw en Levenskunst! Wanneer?  26 maart 2015 Waar? Bie café Bie Briels Roggel Inloopcafe Voor wie? voor iedereen! Start  20.00 uur  tot 22.00 uur Aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve gebruik van eigen consumpties. U bent van harte welkom en tot ziens! Team inloop NZP

Themalezing: Kinderen en echtscheiding Wanneer?  26 februari 2015 Waar? Bie café Bie Briels Roggel Inloopcafe Voor wie? voor iedereen! Start  20.00 uur  tot 22.00 uur Aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve gebruik van eigen consumpties. U bent van harte welkom en tot ziens! Team inloop NZP

Themalezing Pubers en opvoeden!   In samenwerking met het centrum voor Jeugd en Gezin Wanneer? 29 January 2015 Waar? Bie café Bie Briels Roggel Inloopcafe Voor wie? voor iedereen! Start 20.00 uur  tot 22.00 uur meer info, zie onderstaande uitnodiging Uitnodiging NaoberzorgPunt Roggel

.

.

8 Januari 2015

Uitnodiging njreceptie.2015.relaties Nieuwjaarsreceptie NaoberzorgPunt!   Wanneer? 8 January 2015! Waar? Bie café Bie Briels Roggel (grote zaal)  Voor wie? voor iedereen die met ons het nieuwe jaar wil vieren! zegt het voort…. Start 20.00 uur  tot zolang het gezellig is….voor meer info, zie onderstaand persbericht. Persbericht nieuwsjaarreceptie. 08.01.15.def  Inloopcafé NZP in het hart van 't dorp Inloopcafé NZP in het hart van ’t dorp

.

.

11 december 2014

KERST-INN!! Mooi, nieuwe tijds Kerstverhaal, gespeeld door de kinderen van de kindertoneelgroep ‘het scherm open’ Aanvang: 19.00 uur tot 21.00 uur. zie voor meer informatie, onderstaand persbericht. Aanmelden hoeft niet, zou fijn zijn als u wel op tijd aanwezig bent. Persbericht themaavond NZP kerst-inn 11.12.2014 Iedereen is van harte welkom!! warme groet, Team NaoberzorgPunt

Nieuws! NaoberzorgPunt Roggel = regionaal nieuws d.d. 29 november 2014 Meer weten, klik op onderstaande link: projectzktsponsor1 projectzktsponsor2 veel leesplezier! warme Naoberzorggroet, Team en bestuur vereniging NaoberzorgPunt Roggel

Nieuwe samenwerking met de VPTZ Op 4 December a.s. is in het inloopcafé een bijzondere lezing over deze nieuwe samenwerking. Tijd: van half 2 tot half 4. deze lezing is wegens ziekte niet doorgegaan. We plannen in januari een nieuwe datum. deze bijeenkomst wordt aangekondigd in het Roggels blaedje. graag tot dan. Wat doet de VPTZ en  voor wie, hoe kunnen mensen in Roggel van deze dienstverlening gebruik maken? U hoort het allemaal op deze Luisterzitting! zegt het voort,…Voel je van harte welkom! Meer weten, klik op onderstaande link: Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg,01 warme groet, Team Inloopcafé NaoberzorgPunt

16 oktober 2014

16 oktober a.s. officiele opening van het Inloopcafé NaoberzorgPunt!! Waar? Bie café Bie Briels Roggel Voor wie? voor iedereen! zegt het voort…. Om 18.30 uur zal Pastoor Schwillens ons NZP-café inzegenen! Vanaf 19.00 uur een gezellige wijnproeverij voor iedereen, met hapjes en veel gezelligheid. Bijdrage voor deze activiteit € 5,- p.p.   Persbericht inloopcafe aug. jaarschema 2014-2015 thema-avonden.def

Inloopcafé NZP in het hart van 't dorp

Inloopcafé NZP in het hart van ’t dorp

.

.

9 oktober 2014

Presentatie Handboek Buurthulp van Movisie op 9 oktober jl. https://www.movisie.nl/nieuwsbericht/bouwen-aan-buurthulp-nieuw-handboek NaoberzorgPunt wordt hierin als een van de voorbeelden beschreven. Het Handboek is via Movisie te bestellen.

.

.

14 september 2014

Verslag van de 1ste ALV NZP Verslag ALV 14-09-2014   1ste Algemene Ledenvergadering vereniging NaoberzorgPunt Roggel op 14 september a.s.  Voor het programma en uitnodiging klik hier  NZP Uitnodiging ALV 14-09-2014 def.

.

.

22 mei 2014

NAOBERZORGPUNT MEERLO GAAT FORMEEL VAN START!!

Op 22 mei 2014 opent NaoberzorgPunt Meerlo officieel haar deuren!

Goed voorbeeld, doet volgen.. Dit inspirerende ‘zusterproject’ van NZP Roggel is supertrots op haar nieuwe locatie in het oude gemeentehuis in Meerlo.  Beelden van de opening zijn te vinden op lokale TV Reindonk – regio Horst a/d Maas.  http://www.reindonk.nl/livestream

18 januari 2014

NaoberzorgPunt Roggel is de grote winnaar van de KNHM Trofee Kern Met Pit 2013! Op 18 januari 2014 heeft het team van NaoberzorgPunt Roggel de eerste prijs gewonnen als beste project van Limburg. http://www.kernmetpit.nl/Media/Archief/Foto_s+Nationale+prijsuitreiking+editie+2013/default.aspx foto trofee Kern met Pit 2013 De winnaar van deze provinciale wedstrijd wordt beloond met een bijzondere Trofee en een geldbedrag van 2.500,- euro! Hiermee gaan de vrijwilligers van NaoberzorgPunt hun website vernieuwen, een nieuwsbrief opzetten en leuke activiteiten samen met de basisschool organiseren. Activiteiten voor, door en met de mensen van Roggel, waarbij ontmoeten en verbinden centraal staat.


Kilk hier voor het terug kijken van de uitzending bekendmaking van de Kern met Pit winnaar 2013 in Grathem bij 3ML 3ML-Logo                             Deze Trofee is een waardering voor ons hele team!

MET VEEL DANK AAN IEDEREEN DIE EEN BIJDRAGE HEEFT GELEVERD AAN DIT SUCCES! EEN ERKENNING WELKE ONS NOG MEER STIMULEERT OM DOOR TE GAAN OP DE INGESLAGEN WEG….VAN KLEINE KERN NAAR KRACHTKERN. KNHM BEDANKT!!!!  NAMENS ALLE LEDEN VAN VERENIGING NAOBERZORGPUNT ROGGEL Karin, trotse voorzitter

nzp_foto-trofeewinnaar2013

30 november 2012

Vlaai van de Week, Karin van der Plas 30-11-2012 Deze week gaat de Vlaai naar Karin van der Plas uit Neer. Samen met huisarts Suzanne Hundscheid heeft Karin jarenlang onvermoeibaar belangeloos de kar getrokken voor het project Naoberzorgpunt, dat in Roggel steeds meer bekendheid krijgt. Kilk hier voor het terug kijken van de uitzending bij 3ML

 

 

 

 

 

Mei 2012

Waaier NaoberzorgPunt Roggel Persbericht Klussendienst NZP Gazet nr. 1 Mei 2012 Uitnodiging Burgeravond 28 Juni

8 maart 2013

Pastoor Ralf Schwillens over het Naoberzorgpunt

Maart 2012

Maart 2012: Uitreiking 3e Naoberzorgschildje Persbericht Levenskunst 21 Maart Uitkomst behoeftepeiling Uitreiking 3e Naoberzorgschildje Nieuwsbericht Leudal nieuws Interview Hilde Glessner op 3ML