logo JL..

Nieuw projectidee ‘NaoberKids’ wint 8400 euro bij het VSB-Fonds!

03 april 2017

Op 25 maart was er in Amersfoort een geweldig Festival met de veelzeggende titel: ‘We doen het zelf wel!’. De vereniging NaoberzorgPunt Roggel hoorde bij de 4 beste voorbeelden van Nederland en uitgenodigd aan de Ronde Tafel.  https://wedoenhetzelfwel.nl/line-up/best-practice-welzijn-en-zorg/  Alweer een mooie gelegenheid om Limburg op de kaart te zetten, iets om trots op te zijn. Het bestuur van NaoberzorgPunt toog daarom naar Amersfoort om deze parel van Limburg te presenteren (er zijn er natuurlijk nog veel meer). Tijdens dit bijzondere Festival, wat voor het eerst in  Nederland werd georganiseerd, was er ook een actie van het VSB-Fonds “Donatie op locatie’. Voor deze actie moest je van tevoren een projectaanvraag met bijhorende begroting insturen. Het proefproject ‘NaoberKids’ , een nieuwe loot aan de ‘ Naoberzorg-boom’  werd voorgedragen. Uiteindelijk werd dit projectidee uit de velen inzendingen uitgekozen en hoorde bij de laatste 12 projecten die zich ter plaatse mochten presenteren. Bijzonder was dat we niet lang op de uitslag hoefde te wachten, want aan het einde van het Festival werden de winnaars bekend gemaakt.          De NaoberKids wachtte thuis vol spanning af. Om precies 17.000 uur werd de uitslag bekend gemaakt…. en JA-hoor; het projectidee ‘NaoberKids’ was een van de gelukkige prijswinnaars! Met een geweldig, mooi bedrag van 8400 euro, keerde het trotse bestuur blij naar huis. De Naoberkids en iedereen bij de vereniging NaoberzorgPunt Roggel zijn vooral blij met deerkenning, die eigenlijk nog belangrijker is dan de bijdrage. Want, ook nu geldt, Naoberzorg gaat niet over geld, maar dat maakt het nu wel mogelijk dat we het komende jaar met dit nieuwe en leuke project door kunnen gaan. NaoberKids zijn er ook voor u. VSB Fonds, super bedankt!!

NZP JanLindersfonds 010613Wat is het VSBfonds ?

VSBfonds is een van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. De inkomsten die jaarlijks vrijkomen uit het vermogensfonds geven wij een maatschappelijke bestemming. In de afgelopen vijfentwintig jaar steunden wij zo’n 40.000 projecten, samen goed een donatiebedrag van € 700 miljoen.

We ondersteunen initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien Dit doen we door projecten te ondersteunen met geld, kennis en netwerken.  We zijn actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen.

logo JL

                JanLinderslogo JL..NZP JanLindersfonds 010613

NaoberzorgPunt gekozen als hét goede doel 2015!

Het personeel van Supermarkt Jan Linders Roggel heeft unaniem gekozen om de vereniging NaoberzorgPunt Roggel te adopteren als lokaal goed doel 2015. Hiermee ondersteunt Jan Linders wederom het werk en de doelstelling van onze vereniging! Een prachtig begin van het nieuwe jaar. Concreet betekent dit dat het personeel zich gedurende het jaar wil inzetten om mee te helpen een aantal doelen te bereiken. Dit doen ze o.a. door actie’s in de winkel te houden, die geheel ten goede komen van de vereniging. Het bedrag wordt daarna ook nog eens verdubbeld door het Jan Linders Fonds!

We verheugen ons op weer een warme en constructieve samenwerking met iedereen betrokken en danken het personeel en staf van Jan Linders bij voorbaat hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen.

Het bestuur en de vrijwilligers hebben besloten om de credits  samen met andere partijen te delen. Hiervoor nodigen we een aantal andere verenigingen uit om met ons een jaarprogramma van activiteiten op te stellen én zodoende de winst te delen met de partner die zich verbindt aan een van de activiteiten. Samenwerking staat hoog in ons vaandel en door dit gebaar willen we meerdere vereniging laten mee genieten van onze ‘roem’. De totale bijdrage wordt op het einde van dit jaar feestelijk verzilverd en verdeeld. Wordt vervolgd.

Jan Linders, www.janlinders.nl

Namens alle leden, vrienden en bestuur van NZP, dankjewel.

logo JL

logo netwerk duurzame dorpen

logo JL..NZP JanLindersfonds 010613NaoberzorgPunt winnaar Koplopersloterij 2015!

06022015_koplopersloterij_brief_Roggel

http://www.netwerkduurzamedorpen.nl/pagina/winnaars-koplopersloterij-2014

Met veel dank aan het Netwerk Duurzame Dorpen NL

 

 

 

Namens het W.J.O. de Vries fonds, een fonds op naam ondergebracht bij Ars Donandi, heeft de vereniging NaoberzorgPunt een schenking van € 1000,- ontvangen! Hiermee zijn we uiteraard erg blij. Dit bedrag is toegekend om burgerinitiatieven zoals ‘ NaoberzorgPunt’  mee kracht bij te zetten. De doelstelling van NZP sluit namelijk heel goed aan bij de doelstellingen van de Stichting Kracht in Nederland

http://krachtinnl.nl/223/over-kracht-in-nl.html

https://www.maexchange.nl/company/naoberzorgpunt/

De primaire doelgroep van Kracht in NL  zijn maatschappelijke initiatieven, ondernemende communities, en sociale ondernemingen; de mensen die een initiatief zijn gestart of er een trekkende rol in spelen. Daarnaast richt Kracht in NL zich op sociale innovatoren die aan sociale duurzaamheid werken vanuit bedrijven, overheden, maatschappelijke instellingen, kennisinstellingen en de samenleving (burgers, netwerkaanjagers, sociaal ondernemers). Mensen die aan een vitale samenleving en een nieuwe economie werken. In eerste instantie richt Kracht in NL zich niet op burgers in Nederland, dat doen immers de initiatieven en partners die bij Kracht in NL zijn aangesloten.

Het bestuur van NZP heeft besloten om dit bedrag ten goede te laten komen van het nieuwe pilot project ‘ NaoberzorgTeam’ , deze pilot start in januari 2016 en loopt tot december 2017. Over deze pilot hoort u binnenkort meer informatie.

Met een warme Naoberzorggroet

Het bestuur van de vereniging NZP

Persbericht.OranjeFonds

Vereniging NZP ontvangt 5760 euro voor pilotproject het NaoberzorgTeam 2016-2017!

Het Oranje Fonds wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij.

NaoberzorgPunt ontvangt een geweldig bedrag van DIGA-verzekerkingen, met dank aan dhr. Harold Rutten!!

 IMG_1351

persbericht dank aan iedereen, 08-09-2015.def

KNHM als belangrijke samenwerkingspartner én sponsor